Solata iz zelenjave in kvinoje – 145 kalorij

Print
quinoa-salad
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1/2 skodelice (50 g) presne mešane zelenjave, drobno nasekljane (brokoli, korenčki, paprika, bučke, paradižnik, čebula ipd.)
  • 1/4 čajne žličke mlete kurkume
  • 1 skodelica (170 g) nekuhane kvinoje (splaknite pod hladno vodo, če ni že bila oplaknjena)
  • 2 skodelici (500 ml) kurje ali zelenjavne jušne osnove

Na srednje močnem ognju v srednje veliki kozici močno segrejte olje.  Dodajte nasekljano mešano zelenjavo in dušite, redno mešajte, dokler se zelenjava ne zmehča, 3 do 4 minute.  Dodajte kvinojo in mešajte minuto ali dve, da se rahlo popeče.  Vlijte jušno osnovo in zavrite.  Ogenj zmanjšajte na srednje nizkega, pokrite kozico in kuhate približno 10 do 12 minut, dokler se vsa tekočina ne pokuha.

Za eno osebo

Kalorije:  145 kalorija
Beljakovine: 4g
Maščobe:  3.5g
Ogljikovi hidrati:  28g
Vlaknine:  2.5g

sl-SI | 15. 05. 2021 17:17:32 | Zus2phlsb000000