Solata s toplo koruzo in bučko

Print
recipes-healthy-food

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 2 skodelici koruze v zrnju
  • 2 rumeni bučki, razpolovljeni in zrezani na tanke rezine
  • 150 g rumenih paradižnikov češnjevcev, razpolovljenih
  • 1 jedilna žlica balzamičnega kisa ali kisa iz rdečega vina
  • 1 čajna žlička sušene bazilike
  • Sol in poper po okusu
  • Česen po izbiri

Navodilo:

V srednje veliki kozici na srednje močnem ognju segrejte oljčno olje. V vroče olje dodajte koruzo v zrnju in rezine bučke. Sauté until vegetables are tender but still crisp. Nato koruzo in bučo pretresite v solatno skledo. Dodajte paradižnike, kis, baziliko, sol in poper ter dobro pretresite.

Prehranska vrednost porcije:

KalorijeBeljakovineMaščobeOgljikovi hidratiVlaknine
1403 g8 g17 g2 g
sl-SI | 15. 05. 2021 16:29:18 | Zus2phlsg000001