Posodobili smo naš pravilnik o zasebnosti. Če ga želite prebrati, prosimo, kliknite tukaj.

3 obroki ali 5?

Print
3 meals or 5?

3 obroki na dan ali 5 obrokov na dan – je to sploh pomembno? Nekateri se malicam zlahka odrečejo in se omejijo na tri obroke na dan in pika. Po njihovem mnenju so malice samo razvada, zaradi katere se redimo. Spet drugi pravijo, da z manjšimi in pogostejšimi obroki lažje nadzorujejo lakoto, zato je bolje jesti petkrat na dan.

Je katera od strategij boljša od druge? Raziskave nam dokončnega odgovora še niso dale, pri čemer vse kaže na to, da je – ne glede na to, ali jeste trikrat ali petkrat na dan – odgovor na vprašanje, ali je to zdravo …, na koncu odvisen od količine zaužite energije. Povedano drugače, če želite shujšati, je pomembno, da vnos kalorij obdržite pod nadzorom. Malice same po sebi niso nekaj slabega, razen če s tem presežete kritično mejo pri vnosu kalorij.

Če pomislite, kaj številni ljudje prištevajo med malice in prigrizke – mastne, slane in sladke pakirane prigrizke, kot so čips, piškoti in sladkarije –, ni težko razumeti, zakaj njihov pristop pri nadzorovanju teže pomeni »nobenih prigrizkov«.

Seveda je na voljo tudi veliko zdravih malic in prigrizkov – kar je samo eden izmed razlogov v prid manjšim, pogostejšim obrokom. Stvar je preprosta – pogosteje ko jeste, več možnosti imate, da zadovoljite svoje prehranske potrebe. Malice so lahko priložnost, da zaužijete več zdravega sadja in zelenjave, ali morda jogurt, bogat s kalcijem, ali dodaten vir beljakovin.

Susan Bowerman, strokovnjakinja za prehrano, certificirana specialistka za športno prehrano. Susan je plačana svetovalka za Herbalife.

©   Herbalife International of America, Inc. Reprodukcija v celoti ali po delih ni dovoljena brez pisnega dovoljenja.
Vse pravice pridržane. Vse blagovne znamke in slike izdelkov na tej strani so last družbe Herbalife International, Inc., razen če je navedeno drugače.
 
Herbalife je član Sekcije direktne prodaje Trgovinske zbornice Slovenije.
 
  • Sekcija Direktne Prodaje Logotip
  • Trgovinska zbornica Slovenije Logotip


sl-SI | 26.5.2019 8:41:21 | NAMP2HLASPX01