3 načini za izboljšanje dneva

Print
3_ways_to_improve_your_day

Bolj zdrave prehranske izbire

Kadar začnete svoj dan s telovadbo, je veliko možnosti, da boste čez dan na splošno posegali po bolj zdravih prehranskih izbirah. Ljudje zjutraj pogosto izberejo sladka živila z veliko maščobe in veliko ogljikovimi hidrati, saj menijo, da jim ta živila pomagajo, da se lažje zbudijo.

Telovadba za več energije

Naravni vir za povečanje energije, ki ga zagotavlja telovadba, vam lahko pomaga preprečiti, da ne bi zaužili preveč nepotrebnih kalorij. Številni ljudje, s katerimi se pogovarjam, pravijo, da po telovadbi zavestno raje posegajo po svežih živilih. Jutranja telovadba, ki vam pospeši srčni utrip in krvni pretok, lahko pripomore k temu, da ste bolj zbrani in pozitivni.

Prehitite prometno konico

Če morate dnevno potovati do službe v prometnih konicah, premislite o tem, da bi si fitnes izbrali blizu službe. To vam bo pomagalo, da boste čas zjutraj koristneje porabili. To, da boste dom zapustili zjutraj in se odpravili na telovadbo, namesto da obtičite v jutranji konici, vam bo pomagalo okrepiti telo, ob tem pa vam bodo psihične prednosti in odprava stresa, od česar boste imeli največje koristi, izjemno izboljšali razpoloženje. Če se ne morete vključiti v telovadnico, se zgodaj odpravite v službo in nato najprej na sprehod.

Verjamem, da je med poletnimi meseci lažje osvojiti navado z jutranjo vadbo, saj je svetlo in vabljivo preživeti čas na prostem. Med zimskimi meseci pa je, priznam, večja želja po tem, da bi dodatno uro raje ostali v topli postelji, tudi za takega ljubitelja jutranje vadbe, kot sem jaz. Prav zato vas želim spodbuditi, da zdaj začnete zdravo jutranjo navado. Če lahko v naslednjih nekaj tednih osvojite navado in se zgodaj zjutraj lotite telovadbe, boste do zime tako spretni, da ne boste več hoteli nehati.

Prispevek Samanthe Clayton, certificirane trenerke AFAA in ISSA. Samantha je Herbalifova direktorica za izobraževanje o kondiciji.

sl-SI | 15. 05. 2021 17:50:14 | Zus2phlsg000001