Tegobe zimske lepote

Print
Winter beauty woes

Ne glede na letni čas je lepa koža temelj dobre samopodobe. Čeprav je za lepo kožo v hladnejših mesecih morda treba vložiti več truda, smo lahko vseeno videti in se počutiti popolni zahvaljujoč spodnjim šestim nasvetom, kako pregnati tegobe zimske lepote...

Ko prebivalci severne poloble začutimo prvi hlad v zraku, številni opazimo tudi spremembe v naši koži. Ker je pozimi v zraku manj vlage in lahko notranji sistema ogrevanja izsušijo kožo, moramo te spremembe ustrezno upoštevati tudi pri negi kože pozimi, če želimo, da bo naša koža ostala sijoča.

Pravilo zimske nege kože št. 1: Vzdržujte hidracijo

V toplejših mesecih samodejno spijete več tekočine. Ne pijte manj vode samo zato, ker je zunaj hladneje. Morda ne boste čutili silovite potrebe po zvrhano polnem kozarcu vode z ledom kot poleti, vendar pa lahko vzdržujete hidracijo s kozarcem vode pri sobni temperaturi ali osvežujočo skodelico toplega čaja.

Pravilo zimske nege kože št. 2: Poskrbite za ustnice

Razpokane ustnice pozimi so prava nadloga – lahko so boleče, če smo izpostavljeni zelo hladnim temperaturam, poleg tega zaradi razpok ličila težko ostanejo na mestu in so videti dobro! Svoje ustnice zaščitite z vlažilnim balzamom, ki vključuje zaščitni faktor.

Pravilo zimske nege kože št. 3: Uporabljajte sredstvo za zaščito pred UV-žarki

Hladnejša temperatura še ne pomeni odsotnosti UV-žarkov, zato zaščitni faktor uporabljajte tudi pozimi. Če vaša koža potrebuje dodatno navlažitev, si omislite vlažilno sredstvo za zaščito pred UV-žarki ali zadevno sredstvo nanesite na kožo po vlažilnem losjonu, ki ga že uporabljate.

Pravilo zimske nege kože št. 4: Ne pozabite na roke!

Podobno kot koža na ustnicah je tudi koža na rokah tanka in nežna, zato lahko v hladnem vremenu kmalu razpoka. Navlaženost rok ohranjajte s kremo za roke, ki jo v hladnih dneh nanesite večkrat. Priročno je, da imate vedno pri sebi kremo za roke v manjšem pakiranju, ki je primerno za potovanje, ali pa jo imejte v pisarni, avtomobilu in torbici. In ne pozabite na rokavice – zunaj vas rokavice ne le grejejo, temveč tudi ščitijo kožo na rokah pred nizkimi temperaturami.

Pravilo zimske nege kože št. 5: Kozmetiko izbirajte preudarno

Ali ste že opazili, da pozimi težje nanesemo puder ali rdečilo? Razlog je, da je koža pozimi bolj suha, kar povzroči luščenje in suhe predele. V takšnem obdobju pomaga, da uporabimo kremo za podlago, ki bo prispevala k lažjemu nanosu ličil, obarvana vlažilna krema pa bo vašo kožo navlažila in jo prekrila, ne da bi jo osušila. Ko kupujete kozmetiko za zimski čas, izberite izdelke z vlažilnimi formulami (npr. kremna rdečila in tekoče pudre).

Pravilo zimske nege kože št. 6: Razmislite o menjavi izdelkov glede na letni čas

Vaše potrebe glede nege kože se lahko močno razlikujejo glede na letni čas, zlasti če živite na območju z zelo velikimi temperaturnimi nihanji (ali med zunanjo in notranjo temperaturo zraka zaradi centralnega ogrevanja). Sami najbolje veste, kaj dobro dene vaši koži. Če je na primer vaša koža pozimi bolj suha, se ne glede na to, ali gre za čistilne losjone ali ličila, odločite za izdelke z vlažilnimi formulami.

sl-SI | 15. 05. 2021 16:56:17 | Zus2phlsg000001