Novoletne zaobljube za kožo

Print
NY_skin_resolution_100x100
V nadaljevanju sledi nekaj praktičnih in učinkovitih novoletnih zaobljub, ki vam bodo pomagale izboljšati videz, samozavest in splošno boljše počutje: 

Poskrbel(-a) bom, da se bom ponoči vedno dobro naspal(-a)!
Dober nočni spanec ima izjemne koristi za psihično počutje in telo. Če premalo spimo, lahko trpimo zaradi razdražljivosti, upočasnjenega govora, slabšega čustvenega odzivanja in nezmožnosti za večopravilnost. Izvedene so tudi študije, iz izsledkov katerih je razvidno, da lahko pomanjkanje spanja vpliva na telesno težo, spomin in imunski sistem. Ne pozabite, tudi za lepši celovit videz ta počitek z razlogom imenujemo lepotni spanec. Zaradi premalo spanca je lahko v telesu zvišana raven stresnih hormonov. Zvišana raven stresnih hormonov pa lahko vodi do raznih vnetij. Z vidika kože to lahko pomeni hitrejše staranje kože. Pomanjkljiv spanec lahko tudi poslabša obstoječe težave s kožo, na primer akne. Ko smo utrujeni, je tudi naša koža utrujenega videza. Lahko je videti izsušena, izgubi svoj mladostni sijaj in je videti pusta. Ne pozabite, spanje sprosti obrazne mišice, to pa je koristno zato, ker se s tem zgladijo morebitne gubice in gube. Dober nočni spanec omogoča, da se zbudimo osveženega počutja in videza. Torej se zaradi splošnega zdravja in videza odločite za zaobljubo, da si boste vedno privoščili dober nočni spanec.

Prav vsak dan si bom nanesel(-sla) vlažilni losjon na obraz in telo!
To je zelo preprosta zaobljuba, ki jo lahko sprejmete, njeni učinki pa bodo izjemni. Po prhanju ali kopanju telesu namenite še dodatno minuto in od glave do peta nanesite vlažilni losjon. To storite, ko je koža še vlažna, da ohrani svojo naravno vlažnost. Vlažilni losjoni in kreme za telo so resnično odlični za kožo. Koža bo po njihovem nanosu prijetnejša in bo boljšega videza. Suha in pepelnato siva koža, ki se lušči ni nujno videti mladostna ali zdrava. Na izsušitev kože vplivajo številni dejavniki. Na kožo lahko negativno vplivajo dolgo prhanje z vročo vodo, uporaba močnih mil in celo vreme. Že s tem, da vsak dan samo minuto namenite temu, da koži nadomestite tako zelo potrebno vlago, lahko močno izboljša videz kože in občutek. Ne pozabite, ko greste ven, obvezno uporabite vlažilni losjon s SPF 30 z UVA- in UVB-zaščito, saj bo varoval vašo kožo pred škodljivimi sončnimi žarki. Za svojo novoletno zaobljubo, ki vam bo najbolj všeč, torej na debelo namažite pete in preostali del nog, roke, posebno komolce, in še zlasti obraz.

Za lepoto bom opustil(-a) slabe navade!
Začetek nove leta je za številne odlična priložnost, da opustijo slabe navade. Kajenje, pitje alkohola, uživanje preveč alkohola, pomanjkanje telovadbe in uživanje preveč slabe hrane so navade, ki jih številni želijo pustiti v preteklosti. Te navade lahko negativno vplivajo na videz, posebno na kožo. Če jih torej opustite tako zaradi splošnega zdravja kot videza, boste morda lažje vztrajali s svojimi novoletnimi zaobljubami vse leto. Zakaj bi sploh opustili prav te navade? Kajenje siromaši telesne celice, saj jim jemlje kisik, kar lahko nazadnje vodi do znakov prehitrega staranja. Preveč popitega alkohola lahko izsuši kožo in ji odvzame ključne hranilne snovi. Redna telovadba bo omogočila čvrsto telo, napeta bo tudi koža. Tudi hrana je še en pomemben dejavnik. Stari pregovor pravi, smo, kar jemo. Zato je pomembno, da se ne uživa nezdrava hrana, namesto nje pa si privoščite obilje sadja in zelenjave. Preverite, katere slabe navade imate, in njihove učinke na celotno telo in zlahka jih boste opustili.

Všeč mi je novo leto. To je odlična priložnost, da začnemo vse na novo. Na hitro preverite svojo nego kože, nego las in kozmetične izdelke ter zavrzite vse, česar niste uporabili že lep čas. Znova preverite priporočeni datum uporabe izdelkov in zavrzite vse izdelke, ki jim je potekel rok uporabe. Prebrskajte svoje športne torbe in druge torbice in zavrzite vse stare šminke in losjone, ki so ostali v njih vse leto. Vzemite si čas in nadomestite vse svoje najljubše izdelke, da boste lahko uspešno začeli novo leto. To je leto, v katerem si boste prizadevali za izboljšanje celovitega zdravja, tako znotraj kot zunaj! Srečno novo leto vsem in ne pozabite, bolj zdravi smo, lepši smo videti!

Prispevek lepotne strokovnjakinje Jacquie Carter Jacquie direktorica oddelka za zunanjo prehrano pri Herbalifu.

sl-SI | 15. 05. 2021 16:27:04 | Zus2phlsb000001