Moška nega: dejstva

Print
A man applying facial lotion

Kaj bi moral storiti vsak moški, ko gre za njegovo vsakodnevno nego kože?

Uporabite čistilni losjon za obraz

Morda ste se navadili na uporabljanje običajnega mila, vendar ta ne koristi vaši koži. Milo lahko vsebuje močne čistilne snovi, ki niso namenjene uporabi na obrazu. Lahko tudi zmotijo pH-ravnovesje kože in s kože odstranijo koristne maščobe. Uporabite čistilni losjon za obraz, ki poskrbi za odvečne maščobe na koži, temeljito odstranjuje nečistoče, maščobe, znoj in druge drobne delce, poleg tega koži zagotavlja tako močno potrebno hidracijo. Izbirajte med formulami brez dodanih sulfatov in parabenov, pri tem pa naj vsebujejo antioksidantne vitamine in alojo vero za dodatno hidracijo.

Začnite čistiti kožo

Moška koža je debelejša, zato je čiščenje kože nujno in se lahko izvaja pogosteje kot pri ženskah. S pilingom redno odstranjujte nakopičene odmrle kožne celice, kar bo pomagalo očistiti pore, poleg tega bodo redkeje nastajali mozoljčki in ogrci.

Opustite losjon za po britju

Večina izdelkov za po britju vsebuje alkohol, zato vas ob tem, ko ga nanesete na kožo, peče in žge. Čas je, da opustite uporabo izdelkov, ki dražijo kožo, saj preprosto niso zdravi za vašo kožo. Lahko povzročijo, da se odmrle kožne celice nakopičijo, zaradi česar se dlake ujamejo v kožo, posledica pa so vraščene dlake in nadražena koža. Za umiritev kože po britju raje nabavite tonik za obraz, bogat z antioksidanti, vendar brez alkohola.

Uporabite sredstvo za zaščito pred UV-žarki

Vsakodnevna uporaba sredstva za zaščito pred UV-žarki, preden se odpravite ven, je še zlasti pomembna prav za moške. Moški so navadno dlje časa na prostem kot ženske in še bolj izpostavljeni okoljskim razmeram. Poleg tega je večje tveganje za naključno izpostavljenost sončnim žarkom že samo pri sprehajanju psa, opravljanju vrtnih del ali preprosto pri vožnji v avtomobilu (sončni žarki lahko prodirajo skozi steklo). Zato mi morali moški vedno uporabiti vlažilni losjon, ki vsebuje sredstvo za zaščito pred UV-žarki SPF 30, da bi tako ublažili pojav znakov staranja.

ALI STE VEDELI? Zaščitni vlažilni losjon s SPF 30 Herbalife SKIN  je vlažilni losjon z dolgotrajnim učinkom delovanja, koža je po uporabi gladka in mehka, poleg tega zagotavlja široko UVA- oziroma UVB-zaščito!

sl-SI | 15. 05. 2021 17:45:09 | Zus2phlsg000000