Kako do najboljšega videza ne glede na starost

Print
look_best

Nega kože pri tridesetih letih

V tem času lahko že opazite prve znake staranja. Koža počasi izgublja kolagen in elastin, na obrazu pa se pojavi nekaj gubic. Morda bo treba spremeniti lepotno nego in vključiti več vlažilnih izdelkov.

Povsem običajno je, da se znaki staranja opazijo tudi okrog oči. V tem desetletju premislite o tem, da bi v lepotno nego dodali dodaten korak in se osredotočili na nego kože okrog oči.

Nega kože pri štiridesetih letih

V tem času je ena največjih tegob žensk neenoten ten kože. To je lahko posledica predolgega sončenja, zaradi katerega so se pokazale starostne pege (še naprej skrbite za kožo s sredstvi za zaščito pred UV žarki). Lahko gre tudi za spremembo kože v nosečnosti, pri čemer pri nekaterih ženskah ostanejo melazme (rjave lise po obrazu).

Tudi druge hormonske spremembe v tem desetletju in morebitni nastop menopavze vam lahko dajo znak, da se je mladostna koža morda poslovila. V tem času je najbolje, da obiščete dermatologa in se posvetujete o morebitnih tretmajih spreminjajoče se kože, da boste odlično videti in se tako tudi počutili.

Številne ženske pri štiridesetih samozavestno menijo, da obvladajo nego svoje kože, tako da je včasih kar težko sprejeti, da se je morda treba prilagoditi in spremeniti nego. Na vso srečo včasih pomagajo že majhne spremembe in bo lahko za to, da znova dobite nadzor nad svojo kožo potrebni le nekatere izboljšave.

Nega kože pri petdesetih in poznejših letih

Ključni element nege kože, ko se starate, je vlaženje. Ko preidete v petdeseta leta, koža izgublja svojo elastičnost in je morda videti povešena. Čeprav se ne morete vrniti v preteklost, lahko kožo (in telo) ohranite hidrirano.

sl-SI | 15. 05. 2021 17:21:18 | Zus2phlsb000000