Prepoznajte suho kožo

Print
dry_skin

 

Prepoznajte suho kožo

Suha koža se šteje med tipe kože, tako kot mastna, normalna, mešana ipd. Ko je koža suha, na površini ni skoraj nobenih maščob več. Stanje suhe kože se lahko izboljša ali poslabša zaradi notranjih in zunanjih dejavnikov, vključno z vremenom, letnimi časi, nego kože in številnimi drugimi. Tisti, ki imajo suho kožo, imajo običajno na površini kože vidne lise, kjer se kožne celice delijo. Navadno so občutljivi na temperaturne ekstreme, njihove gube in gubice pa so bolj poudarjene. Pozitivno je, da imajo tisti s suho kožo manj ogrcev kot tisti z mastno kožo.

Če imate suho kožo, morate zagotovo izbrati čistilni losjon za obraz s formulo za suho kožo, ki vam bo pomagal nadomestiti tako zelo potrebno vlažnost. Uporabite serum za obraz in ga kombinirajte z dnevno in nočno vlažilno nego, da nahranite suho kožo. Poleg tega seveda poskrbite za hidracijo celotnega telesa, in so s hranljivim losjonom za telo, tega nanesite takoj po kopeli ali prhanju, ko je koža še vlažna. Pozitivno pri suhi koži je, da lahko bolje poudarite simptome in lažje poskrbite, da je koža videti čudovita.

Vzroki dehidrirane kože

Dehidrirana koža je dejansko stanje, ki lahko vpliva na vsak tip kože, ne glede na to, katerega tipa je vaša koža. Z drugimi besedami, koža vsakogar se lahko dehidrira. Dehidrirana koža je znak, da telo potrebuje vlago, tako znotraj kot zunaj. Kot Herbalifova prehranska strokovnjakinja Susan Bowerman vedno pravi, večina ljudi potrebuje 8–12 kozarcev tekočine na dan (približno 2–3 litre). Potrebe se delno spreminjajo, to je odvisno od vaše starosti, spola in stopnje aktivnosti.

V resnici so znaki dehidrirane kože precej podobni tistim, ki nastanejo ob sončnih opeklinah. Dehidrirana koža se lahko pojavi kadar koli čez leto in jo pogosto poslabšajo vreme, klimatske naprave, topel zrak v zaprtih prostorih, veter, kopel ali savnanje in seveda način življenja. Nujno je upoštevati tudi to, s čim se koža neguje. Uporaba izdelkov za nego kože, ki vsebujejo veliko močnih sestavin, ki kožo dražijo, ali izdelkov, ki niso dermatološko preizkušeni, lahko stanje le še poslabša.

Kaj lahko torej storite? Poskrbite, da bo telo hidrirano, kar dosežete s tem, da pijete veliko vode. Bodite pozorni na to, s čim negujete kožo in kaj vnesete v telo. Skrbno izvajajte jutranjo in večerno nego kože. Izbirajte sestavine vlažilnega losjona, kot je aloje vera, da boste koži priskrbeli tako zelo potrebno vlažnost, ki ji je primanjkuje. Izberite čistilni losjon za obraz in telo, ki ne vsebuje dodanih sulfatov, saj bo tak losjon precej nežnejši do vaše kože. Poskrbite, da vlažilni losjon nanesete od glave do peta, da bo koža hidrirana čez ves dan. Če je stanje še posebno hudo, premislite o uporabi naprave za vlaženje s toplo vlago, da boste povečali vlažnost doma ali v pisarni.

S tem, ko ohranjate telo dobro hidrirano tako znotraj kot zunaj, prispeva k temu, da bo vaša koža videti zdrava in mladostna. Vaši koži bo koristila zdrava prehrana v kombinaciji z dnevno nego kože. Ne pozabite, najbolj zdrava koža je vedno najlepša.

 

sl-SI | 15. 05. 2021 17:37:46 | Zus2phlsg000000