Kako negovati mastno kožo

Print
customer-newsletter-feb2018-4

Izberite pravi čistilni losjon za mastno kožo

Prvi korak do kakršne koli nege za zdravo kožo se začne s čiščenjem. Izberite čistilni losjon s formulo za mastno kožo in poskrbite, da očistite kožo s toplo vodo dvakrat na dan, zjutraj, ko se zbudite, in zvečer, preden greste spat.

Nanesite kremo za podlago

Izberite mat kremo za podlago, ki pomaga ublažiti čezmerni sijoč videz. Pomagala bo tudi pri bolj gladkem nanosu ličil in zadrževala odvečne maščobe na koži. Današnje kreme za podlago imajo nekatere odlične sestavine, ki so precej bolj v pomoč kot le za nanos ličil. Poiščite tako z antioksidantnimi vitamini, ki vam bodo pomagali v boju proti prostim radikalom.

Sredstvo za zaščito pred UV-žarki je še vedno obvezno

Ne glede na vse se sredstvu za zaščito pred UV-žarki ne morete izogniti. Čeprav je včasih veljalo, da je to največji sovražnik mastne kože, to danes ne velja več. Sredstva za zaščito pred UV-žarki so močno dopolnjena in zdaj se tudi precej hitreje osušijo na koži. Številna so manj mastna, bolj mat in po nanosu ne puščajo mastnega odtisa in svetlečega videza. Pravzaprav imajo nekateri po nanosu prijeten, lahkotno prašnat odtis, ki se odlično ujame z mastno kožo. Za zdravo kožo mladostnega videza je sredstvo za zaščito pred UV-žarki izjemno pomembno. Vsekakor najdite takega, ki vam najbolj ustreza.

Ne pretiravajte z nanosom

Številni imajo težave pri odločanju, kolikšna količina izdelka je primerna za nanos. Večini zadošča majhna količina izdelka za kožo na obrazu, na primer seruma ter dnevne in nočne kreme. Preveč nanesenega izdelka pa lahko samo še poveča svetleč videz kože.

Kratek nasvet, kako zagotoviti, da dobite ustrezno količino izdelka in ne pretiravate z njim, je naslednji. Nanesite pet majhnih pik izdelka, po eno na čelo, nos, brado in vsako lice. Nato preprosto razmažite navzgor in navzven: navzgor, da boste masirali proti težnosti, in navzven do robu lasišča. Pustite, da se osuši. Če po tem nanosu presodite, da je treba ponekod nanesti še malo izdelka, ga nanesite samo na zadevno območje. Jaz tako nanašam prav vsak dan. Opažam, da vedno potrebujem malo več vlažilnega losjona na levi strani čela. Prepričana sem, da je to območje mojega obraza najbolj izpostavljeno soncu, ko vozim, in je tako z leti najbolj prizadeto območje.

Nabavite si glineno masko

Nega z masko je lahko zelo koristna v boju z mastno kožo. Ni je treba uporabljati vsak dan, približno enkrat na teden pa lahko zagotavlja odlične ugodne učinke za vašo kožo. Bentonitna glina je moja najljubša vrsta gline, saj je znana po tem, da dobro absorbira in učvrsti kožo. Odstranjuje maščobe, nečistoče in odmrlo kožo. To pomaga preprečevati mašenje por, kar nazadnje vodi do aken. Dobra glinena maska bo pomagala tudi ublažiti videz velikih por.

Še več nasvetov za nego mastne kože

• Zjutraj in zvečer pred spanjem uporabljajte tonik brez alkohola za uravnoteženje kože.
• Pri roki imejte vpojne robčke ali puder, ki vam pomaga odstranjevati odvečne maščobe.
• Ne nanašajte preveč izdelka in preveč različnih izdelkov. Izberite vlažilni losjon ali serum, ki vsebuje sredstvo za zaščito pred UV-žarki, da vam ne bo treba nanašati dodatnega sloja.
• Pri kozmetičnih izdelkih vedno pomislite najprej na matiranje. Vse, kar vam je v pomoč pri absorbiranju maščob ali zmanjšanju sijočega videza, bo zelo koristno.
• Nič ni narobe z maščobami na koži. Zagotovo ublažijo videz gub in gubic. Težava nastopi le, kadar je teh maščob preveč in je koža na videz mastna, to pa lahko odpravimo z zgornjimi nasveti.

sl-SI | 15. 05. 2021 16:38:37 | Zus2phlsb000001