Kako prekrasno preživeti sezono zabav?

Print
How to survive party season – beautifully

Sezona zabav je tu! Ta vodnik za preživetje zabav vam bo pomagal, da boste ostali lepi in samozavestni ne glede na to, v kakšni situaciji se znajdete.

Napočila je sezona glamuroznih zabav in družinskih praznovanj! Vendar se lahko vse zabave včasih končajo z lepotnimi polomijami, od šminke na zobeh do slabe pričeske. Na srečo lahko z malo priprave preprečite lepotne nesrečne pripetljaje. Upoštevajte te lepotne nasvete za čas pred zabavo, med njo in po njej, da boste v celotni praznični sezoni videti odlično.

Pred zabavo: pripravite si lepotno torbo

V tej sezoni si pripravite mini komplet za nujne primere na zabavi, ki ga lahko za vsak primer pustite v avtomobilu ali ročni torbici. Če ta komplet pripravite vnaprej, ste lahko prepričani, da boste kos vsem morebitnim lepotnim polomijam. Moj osebni komplet za nujne primere vsebuje:

  • Mini dezodorant – Slehernemu izmed nas se je že zgodilo, da je pozabil na dezodorant. Ker to ni izkušnja, ki jo želim še kdaj ponoviti, ga imam vedno pri sebi v kompletu za zabavo!
  • Potovalna zobna krtačka in zobna pasta – Za tiste primere, v katerih žvečilni gumi ali mentolovi bonboni niso dovolj.
  • Protibolečinsko sredstvo – Noči ne boste mogli preplesati z glavobolom! Protibolečinsko sredstvo vam omogoči, da vso svojo pozornost namenite zabavi v teku!
  • Krema za roke – Objemanje in stiskanje rok na zabavah pomeni, da si roke umivamo pogosteje kot sicer. Roke ohranjam mehke tako, da nanje čim pogosteje ponovno nanesem kremo za roke.
  • Parfum v potovalni steklenički – Parfum, ki vam ne vzame veliko prostora v torbici, je kot nalašč za osvežitev vašega vonja!

Pred zabavo: racionalizirajte za uspeh

Ko se vam mudi na zabavo, je zadnja stvar, ki jo potrebujete, vključitev nepotrebnih korakov v svojo lepotno rutino. Če boste upoštevali tri preproste nasvete v nadaljevanju, boste nared za zabavo, kot bi mignil.

Obraz: madeže šminke na zobeh preprečite tako, da na osrednji del ustnic (proti notranjosti) nanesete nekaj več balzama za ustnice. To bo ustnice naredilo ravno dovolj spolzke, da se šminka ne bo mogla sprijeti na zobe.

Telo: Za gladke in sijoče noge vlažilnemu losjonu dodajte kanček olja. Če boste svojemu običajnemu losjonu dodali le kapljico olivnega olja, bodo noge dobile nežen lesk, ki odbija svetlobo in odvrača pozornost od morebitnih madežev, strij ali žil.

Lasje: Počakajte, da se lasje posušijo in si šele nato uredite pričesko in uporabljajte izdelke za lase (razen izdelkov za uporabo na mokrih laseh, npr. balzam brez izpiranja), saj večina izdelkov za lase na vlažnih laseh ne učinkuje.

Na zabavi: bodite ustvarjalni

Včasih se zgodijo lepotni nujni primeri, ki jim ni kos niti vaš komplet za nujne primere na zabavi. V nadaljevanju vam predstavljam svoje najljubše ustvarjalne nasvete za reševanje nepredvidenih lepotnih tegob:

Ukrotite divje lase z losjonom za roke. Na roke nanesite malce losjona in z njimi pojdite skozi lase. Teža losjona bo zgladila vse neubogljive lase, paziti morate le, da ga ne uporabite preveč!

Poškodovane nohte zgladite s škatlico za vžigalice. Površina za prižiganje na škatlici je dobra alternativa pilici za nohte.

Slabega zadaha iz ust se znebite z rezino limone. Če ste si privoščili prigrizke na zabavi in želite osvežiti zadah, vendar nimate s sabo zobne krtačke ali mentolovih bonbonov, sesajte rezino limone – ta pripomore pri tvorbi sline, kar bo pomagalo zatreti slab zadah.

Po zabavi: obvladajte posledice

Morda ste upoštevali vse moje nasvete za ohranjanje svežega in lepega videza na zabavi, vendar lahko včasih za to, da ste videti odlično tudi dan po zabavi, potrebujete malo pomoči. (Ne pozabite, da je zadosten spanec ključnega pomena za lepoto!) Lepotne posledice ponočevanja lahko omilite na spodnje načine.

Zabuhle oči: uležite se in si na oči za deset minut položite hladne uporabljene čajne vrečke. Če nimate čajnih vrečk, lahko večer prej v hladilnik daste jedilne žlice, ki si jih položite na oči. Hlad bo pomagal ublažiti otečenost in pripomogel k drenaži nakopičene tekočine.

Temni kolobarji: če želite prekriti podočnjake, uporabite kremast korektor. Izberite korektor, ki je vlažilen in ga je mogoče nanesti brez težav – koža pod očmi je v primerjavi s kožo na preostalih delih obraza zelo redko posejana z žlezami lojnicami.

Bleda koža: da ustvarite videz zdrave sijoče kože, nanjo nanesite tanko plast kreme za porjavitev na predele obraza, ki bi jih sonce naravno obarvalo, na primer na zgornji del ličnic, čelo, sence, obe strani nosa in brado. Nato povrh dodajte rožnato rdečilo.

Prispevek lepotne strokovnjakinje Jacquie Carter. Jacquie je direktorica oddelka za zunanjo prehrano pri Herbalifu.

sl-SI | 15. 05. 2021 16:54:25 | Zus2phlsg000001