Kako do preprosto čudovitega počutja

Print
feelBeautiful

Ključna je samozavest

Morda bo zvenelo obrabljeno, toda za to, da bi se kateri koli dan počutili čudoviti, je poglavitna samozavest. Prav ta je razlog, zakaj so nekateri vedno v središču pozornosti, ne glede na svoj videz. To samozavest lahko izkoristite v svoj prid. Če želite samozavesten videz, se morate tako tudi obnašati, zato opustite negativne misli in se čez ves dan posvetite raje pozitivnemu razmišljanju. Osredotočite se na lastnosti, ki so vam pri sebi najbolj všeč, in pozabite na vse negativne misli o svojem videzu.

Nasmehnite se!

Še en dejavnik takojšnjega izboljšanja razpoloženja in način, da ste videti čudoviti, je nasmeh. Ne verjamete? Le nasmehnite se, tudi tedaj, ko vam sploh ni do smeha, in mi sporočite, kako se počutite. Nasmeh vam bo izboljšal razpoloženje, poleg tega vam bo omogočil, da boste videti odlično in se boste tako tudi počutili. Kadar se oseba nasmehne, to opazijo tudi drugi in takšna oseba je takoj bolj privlačna. To je preprost način do boljšega videza!


Na primerjajte se!

Ni težko primerjati se z drugimi, še hitreje padete v past, ko ugibate, kako vas dojemajo drugi, vendar to ne pripomore k izboljšanju vaše samozavesti. Vsaka oseba je edinstvena in prav vi imate lahko tiste pozitivne lastnosti, za katere drugi menijo, da jim jih primanjkuje. Najboljši način za vaše čudovito počutje je, da se sprejmete kot edinstvenega posameznika, ne kot nekoga, ki se primerja z drugimi.

Preizkusite nov videz

Včasih obtičimo v nekem lepotnem kolesju, zaradi česar ni nujno, da se počutimo prav dobro. Privoščite si zabavno osvežitev videza in spremenite svojo podobo. Sprememba videza vas bo lahko spodbudila in vam omogočila prepotrebno spremembo, da boste opustili stare navade in se znova počutili čudovito. Takšna sprememba je lahko sprememba pričeske, garderobe ali kozmetike.

Videla sem že ljudi, ki so obtičali v daljni preteklosti, so ostali na svoji poti ali jim preprosto primanjkuje samozavesti, da bi kaj spremenili v svojem življenju. Danes pa živimo v sodobnem svetu in pomembno je, da se mu prilagodimo. Izberite slog, v katerem se počutite udobno, in ga občasno poživite z novo barvo ali obliko (oblačil ali pričeske). S tem, ko boste vedeli, da ste odlično videti, se vam bo izboljšala samozavest, s tem pa boste tudi navzven videti čudoviti.

Pazite na telesno držo

Kako sedite in stojite, pove veliko o tem, kako se cenite. Osebe z dobro telesno držo svetu z nebesedno komunikacijo sporočajo, da so samozavestni in čudoviti. Tudi če se ne počutite čudoviti, boste s tem, ko boste sedeli ali stali zravnani, z rameni nazaj, izražali samozavestno držo. Vsakič, ko se zalotite, da ste sključeni, nekaj sekund namenite izboljšanju svoje telesne drže. Počutili se boste bolj suvereni, samozavestni in morda celo lepši.


Razvajajte se

Včasih potrebujete za to, da bi se počutili čudovito, le malo razvajanja. Ko ste utrujeni, pod stresom ali nemirni, se verjetno ne počutite čudoviti. Vzemite si čas, naj bo to ura ali dan, da znova vzpostavite stik sami s seboj. Ko boste sproščeni, boste lažje pozitivno razmišljali o sebi. Preizkusite lahko tudi katero koli aktivnost sproščanja, na primer popoldanski sprehod v parku (pri tem seveda zaščitite kožo), obiščite salon ali kupite novo oblačilo. Meni je najljubše, da si uredim pričesko, to je pravi balzam za tiste dni, ko se ne počutim čudovito.

Prispevek lepotne strokovnjakinje Jacquie Carter. Jacquie je direktorica oddelka za zunanjo prehrano pri Herbalifu.

sl-SI | 15. 05. 2021 17:27:59 | Zus2phlsb000001