Koristni nasveti za kožo pozimi

Print
winter_skin_worries

 

Tu je nekaj nasvetov, da bo koža bolje prestala razmere v zaprtih prostorih in na prostem:

 

Izogibajte se dolgotrajnemu prhanju in kopelim

Na hladen dan ni boljšega od dolge in vroče peneče kopeli. Toda dolgotrajna izpostavljenost vroči vodi lahko še dodatno dehidrira kožo in s površine odstrani koristne maščobe. Zato naj bodo kopeli kratkotrajne in ne preveč vroče, če je le mogoče. Uporabljajte le vlažilne peneče kopeli, mila ali gele za prhanje, najbolje tiste, ki vsebujejo sestavine za vlaženje kože, na primer alojo vero.

Najboljši nasvet: kože ne obrišite do suhega, raje jo potapkajte z mehko in puhasto brisačo. Brisanje kože je lahko zanjo pregrobo in koža se lahko začne na površini luščiti.

Podvojite uporabo vlažilnega losjona

Podvojite uporabo vlažilnega losjona in bodite še posebno izbirčni, ko izbirate tovrstni losjon. Po potrebi ga čez dan znova nanesite. Ne pozabite, vlažite, vlažite in znova vlažite, da bo koža ostala hidrirana in elastična.

Najboljši nasvet: Vlažilni losjon vedno nanesite takoj po prhanju ali kopeli, ko je koža še vlažna. Izbirajte vlažilna sredstva s sestavinami, kot so aloja,  karitejevo maslo, oljčno in kokosovo olje.

Poskrbite za reden vnos tekočine

Ne glede na vse je pomembno, da ostanete hidrirani 365 dni na leto. Voda, čaj in drugi napitki za hidracijo so odlični za celotno telo. Naše telo potrebuje vodo in pomembno je, da se hidraciji izognete, kolikor je le mogoče. Torej redno pijte.

Najboljši nasvet: Vodo obogatite z malo sveže limone, limete ali pomarančnega soka. Tako bo boljšega okusa, za agrume pa je znano, da vsebujejo vitamine.

Vzljubite svoje ustnice

Naše ustnice pozimi močno trpijo. Najpomembnejše, kar lahko storite, je, da nanesete balzam za ustnice z amolienti, da navlažite in zmehčate občutljivo kožo svojih ustnic. Izberite izdelek z zaščitnim faktorjem za dnevno uporabo. Ne pozabite, balzam večkrat nanesite čez dan, še posebno pred spanjem.

Najboljši nasvet: poskrbite za čiščenje kože na ustnicah. To bo pomagalo odstraniti odmrlo in suho kožo, ustnice pa bodo zasijale ter bodo mehke in gladke.

Vlažite tudi zrak doma

Zrak doma lahko navlažite z uporabo vlažilca ali dveh. Izbirate lahko med številnimi vlažilnimi napravami, vključno z majhnimi osebnimi vlažilci, ki so lahko na nočni omarici ali na delovni mizi.

Najboljši nasvet: če nimate vlažilca, na štedilniku segrejte veliko posodo vode in pustite, da čez dan lahno vre.

Dobro izkoristite noč

Ponoči in preden se odpravite spat si razkošno nanesite kremo za roke, poskrbite, da jo boste dobro vtrli v povrhnjico in na komolcih. Enako storite na stopalih. Obujte bombažne nogavice in se dobro naspite.

Najboljši nasvet: kremo za roke imejte pri vsakem umivalniku/koritu doma in v pisarni, da si boste kremo nanesli prav vsakič, ko si umijete roke.

Uporabite krpico za sušilni stroj brez vonja

Najhitrejši način, kako lahko ukrotite statiko v laseh in na oblačilih, je uporaba krpice za sušilni stroj. Z robčkom na hitro potegnite čez lase in statični občutek se bo takoj umiril. Podobno lahko storite tudi z oblačili in statična motnja bo izginila.

Najboljši nasvet: krpica, ki se uporablja v sušilnem stroju, naj bo vedno v vaši torbi, športni torbi ali celo v predalu za rokavice.

sl-SI | 15. 05. 2021 18:08:20 | Zus2phlsg000000