Preprosti nasveti za naraven videz

Print
natural_look

Začnite s svežo in čisto kožo na obrazu. Izberite čistilno sredstvo za obraz, ki najbolje ustreza vašemu tipu kože. Nato temeljito sperite s toplo vodo. Obraz nežno s tapkanjem obrišite s čisto brisačo in poskrbite, da ste odstranili vse sledi ličil. Celo najmanjši ostanki ličil, posebno okrog oči, lahko okrnijo vaš videz. Če morate za to uporabiti odstranjevalec ličil, ga kar uporabite.

Očistite in navlažite

Še en način za dober začetek je temeljito čiščenje kože. S tem, ko boste s kožne površine odstranili vso odvečno suho kožo, boste pridobili mladosten sijaj, poleg tega bodo lahko izdelki za nego kožo bolje delovali na koži. Najboljše pri tem pa je, da se bodo tudi ličila lažje nanesla na kožo in koža bo čez ves dan videti bolj sveža. Koža, ki ni navlažena, je pustega in dolgočasnega videza. Poskrbite, da uporabljate dnevni vlažilni losjon z zaščitnim faktorjem, da bo koža čez dan navlažena in zaščitena, zvečer pa bogato nočno obnovitveno kremo.

Bodite varčni s prekrivanjem

Manj je vedno več, ko gre za poudarjanje naravne lepote. Za nadvse popoln videz opustite puder za podlago in raje izberite obarvano vlažilno kremo. Kremo nanesite na majhnih območjih s konicami prstov, začnite na središču obraza in nadaljujte navzven. Če želite uporabiti suh ali tekoč puder za podlago, ga nanesite s čopičem, in to od središča obraza navzven, da se dobro zlije s kožo.

Sredstvo za porjavitev in rdečilo za lica

Za poudarjanje potez obraza uporabite sredstvo za porjavitev in/ali rdečilo za lica. To sredstvo za porjavitev koži zagotavlja topel videz osončene kože. Odlično je za ustvarjanje naravnega sijaja kože. Sredstvo za porjavitev v prahu nanesite na T-območje obraza in ličnice ali pa na ves obraz. Nanesite ga zelo varčno, in sicer na območja, ki so najpogosteje izpostavljena soncu na primer po celotni dolžini nosu, na lica in čelo. To sredstvo se lahko uporablja namesto rdečila za lica, lahko pa nanesete zelo tanko plast rdečila čez sredstvo za porjavitev. Najpomembnejše je, da si zapomnite: pri sredstvih za porjavitev velja, da je manj vedno več.

Osvetljevalec za obraz

Osvetljevalci za obraz vsebujejo odsevne sestavine, kot so sljuda ali drugi minerali, ki ujamejo svetlobo. Osvetljevalec nanesite z velikim kabuki čopičem ali stippling čopičem za bolj naraven in zabrisan videz. Začnite z zelo majhno količino in jo po potrebi povečajte. Če želite najti svoje najboljše poteze, ki jih želite poudariti, stopite na naravno svetlobo, kjer lahko vidite, kateri deli obraza ujamejo svetlobo. To so lahko ličnice, celotna dolžina nosu ali brada. Osredotočite se na ta območja. Jaz vedno nanesem malo osvetljevalca na kupidov lok.

Korektor

Najprej poskrbite, da se vaš korektor ujema z vašo poltjo. Morda boste morali uporabiti svetlejši odtenek korektorja za predel pod očmi ali uporabite korektor z modrimi podtoni. Pomembno je, da korektor v kančkih nanesete na madeže in pike na koži ali na rdečico, ne okrog njih, da se prepreči haloučinek. Nežno ga razmažite, da boste dosegli naravni videz. Nekateri ga nanašajo s konicami prstov ali s čopičem.

Ličila za oči

Črtalo za oči in maskaro uporabljajte zmerno. Tekoče črtalo za oči z močnim učinkom ne spada v lepotno nego za naravni videz. Namesto tega uporabite svinčnik za oči v žametno rjavi barvi in naredite črto, ki bo tekla neposredno med trepalnicami in spodnjim robom. Uporabite čopič in nežno dvignite veko, nato pa s svinčnikom narišite črto po celotnem spodnjem robu. Ne pozabite na moj najljubši nasvet: trepalnice oblikujte s kodralnikom za trepalnice, nato pa nanesite maskaro.

Obrvi

Bodite še posebej pozorni na obrvi. Najprej jih oblikujte in odstranite odvečne dlačice. Uporabite mehak puder za obrvi in majhen čopič ter skrbno zapolnite prazna mesta z ustrezno barvo, ki ustreza naravni barvi vaših obrvi. Končajte z gelom za oblikovanje obrvi, da bodo lepe ves dan.

Ustnice

Izogibajte se svetlečemu ličilu za ustnice in kredastim šminkam. Namesto tega uporabite nevtralno ali prosojno ličilo za ustnice in opustite črtalo za ustnice. Šminka, ki jo nanesete, naj bo nekaj odtenkov temnejša od vaše naravne barve ustnic. Po nekaj minutah pa jo nežno obrišite. Ostalo bo nekaj barve, ki je dejansko videti kot vaše ustnice, le da je še lepše. Moj najljubši nasvet je, da najdete odtenek šminke, ki je enake barve kot jezik. Sliši se noro, ampak je videti povsem naravno, malce poudarjeno.

sl-SI | 15. 05. 2021 17:22:37 | Zus2phlsg000000