Preizkusite te odlične nasvete za boljšo kožo

Print
Try-these-easy-tips-for-better-skin

 

Poskrbite, da se ponoči vedno dobro naspite!

Dober nočni spanec ima izjemne koristi za psihično počutje in telo. Če premalo spimo, lahko začnemo trpeti zaradi razdražljivosti, upočasnjenega govora, slabšega čustvenega odzivanja in nezmožnosti za večopravilnost. Izvedene so tudi študije, iz izsledkov katerih je razvidno, da lahko pomanjkanje spanja vpliva na telesno težo, spomin in imunski sistem. Ne pozabite, tudi za lepši celovit videz ta počitek z razlogom imenujemo lepotni spanec.

Zaradi premalo spanca je lahko v telesu zvišana raven stresnih hormonov. Zvišana raven stresnih hormonov pa lahko vodi do raznih vnetij. Z vidika kože to lahko pomeni hitrejše staranje kože. Pomanjkljiv spanec lahko tudi poslabša obstoječe težave s kožo, na primer akne. Ko smo utrujeni, je tudi naša koža utrujenega videza. Lahko je videti izsušena, izgubi svoj mladostni sijaj in je videti pusta. Ne pozabite, spanje sprosti obrazne mišice, to pa je koristno zato, ker se s tem zgladijo morebitne gubice in gube. Dober nočni spanec omogoča, da se zbudimo osveženega počutja in videza. Torej se zaradi splošnega zdravja in videza odločite za zaobljubo, da si boste vedno privoščili dober nočni spanec.

Prav vsak dan si nanesite vlažilni losjon na obraz in telo!

To je zelo preprosta zaobljuba, ki jo lahko sprejmete, njeni učinki pa bodo izjemni. Po prhanju ali kopanju telesu namenite še dodatno minuto in od glave do peta nanesite vlažilni losjon. To storite, ko je koža še vlažna, da ohrani svojo naravno vlažnost. Vlažilni losjoni in kreme za telo so resnično odlični za kožo. Koža bo po njihovem nanosu prijetnejša in bo boljšega videza.

Suha in pepelnato siva koža, ki se lušči ni nujno videti mladostna ali zdrava. Na izsušitev kože vplivajo številni dejavniki: na kožo lahko negativno vplivajo dolgo prhanje z vročo vodo, uporaba močnih mil in celo vreme. Že s tem, da vsak dan samo minuto namenite temu, da koži nadomestite tako zelo potrebno vlago, lahko močno izboljša videz kože in občutek. Ne pozabite, ko greste ven, obvezno uporabite vlažilni losjon s SPF 30 z UVA- in UVB-zaščito, saj bo varoval vašo kožo pred škodljivimi sončnimi žarki. Za svojo novoletno zaobljubo, ki vam bo najbolj všeč, torej na debelo namažite pete in preostali del nog, roke, posebno komolce, in še zlasti obraz.

Za lepoto opustite slabe navade.

Začetek novega leta je za številne odlična priložnost, da opustijo slabe navade: pomanjkanje telovadbe in uživanje preveč slabe hrane sta navadi, ki ju številni želijo pustiti v preteklosti. Te navade lahko negativno vplivajo na videz, posebno na kožo. Če jih torej opustite tako zaradi splošnega zdravja kot videza, boste morda lažje vztrajali s svojimi novoletnimi zaobljubami vse leto.

sl-SI | 15. 05. 2021 16:32:42 | Zus2phlsb000000