Znebite se podočnjakov

Print
Eye bags

Ali vas pestijo podočnjaki in vrečke pod očmi? Ali se vrečk pod očmi ne morete nikakor znebiti, tudi kadar se naspite? Lahko vam pomagam – pogovorimo se o tem, kako odpraviti zabuhlost pod očmi!

Ne vem, kako je z vami, a ko se včasih zbudim in se pogledam v ogledalu, se skoraj ne prepoznam. Seveda se to navadno zgodi po tem, ko sem šla zvečer ven žurirat in se zabavala pozno v noč. Ne glede na razlog se nihče noče zbuditi z neprivlačnimi vrečkami pod očmi. Zaradi njih smo lahko videti utrujeni, pod stresom in – roko na srce – STARI!

Štirje preprosti nasveti, kako lažje odpraviti zabuhlost pod očmi:

  • Vsaj dve do tri ure pred spanjem ne pijte tekočine. Najpogostejši dejavnik zabuhlosti pod očmi je zastajanje tekočine. Koža okrog oči je zelo tanka in nežna in ko se začne tekočina kopičiti, lahko ta predel postane zabuhel in mlahav.
  • Raven vzglavnik ni naš prijatelj! Že nekaj let se moja mantra za lahko noč glasi: Če zaspim na puhastem vzglavniku, se zjutraj ne zbudim zabuhla. Ravni vzglavniki povzročijo kopičenje tekočine pod očmi. Če si vzglavje nekoliko privzdignemo s polnejšim vzglavnikom, lahko pripomoremo k preprečevanju kopičenja tekočine, ki povzroči opazne vrečke pod očmi.
  • Omejite pitje alkohola in vnos soli. To sta namreč ključna dejavnika za nastanek vrečk pod očmi in zabuhlosti, saj lahko privedeta do dehidriranosti. Ko smo dehidrirani, telo kot del svojega obrambnega mehanizma začne kopičiti vodo.
  • Krivec za zabuhlost je tudi čisto navadna utrujenost. Vsak od nas predolgo sedim za računalnikom ali pred televizijskim sprejemnikom. Počitek moramo privoščiti tudi svojim očem kot tudi samim sebi. Ne pozabite, da izraz »lepotni spanec« ni iz trte izvit, zato moramo poskrbeti za zadosten spanec, saj se bomo tako lažje za vedno znebili vrečk pod očmi.

Prispevek lepotne strokovnjakinje Jacquie Carter. Jacquie je direktorica oddelka za zunanjo prehrano pri Herbalifu.

sl-SI | 15. 05. 2021 18:03:46 | Zus2phlsb000000