Lepotna nega v pol krajšem času

Print
Beauty_routine_in_half_the_time

Bodite pripravljeni

Storite vse, kar le lahko, večer prej, da si olajšate opravke med jutranjim hitenjem. Pred spanjem se oprhajte ali okopajte, nanesite losjon po telesu in morda se celo malce popršite s kakšno dišavo. Pomislite tudi, kaj boste oblekli. Če je treba oblačila zlikati, namenite temu nekaj dodatnih minut.

Minimalistični pristop za lase

Če si zjutraj ne utegnete umiti las in oblikovati pričeske, uporabite hitre ukrepe. Za večino dni so lahko uporabni čop, kita ali celo kapa ali klobuček. Če so težava frufru ali lasje pri lasišču, jih ločite in jih na hitro umijte s šamponom in sperite kar v umivalniku. Nato jih posušite in uredite s sušilnikom in okroglo krtačo in le v nekaj minutah ste urejeni. Z osvežitvijo frufruja ali pričeske na temenu lahko jutranje poležane lase v zelo kratkem času spremenite v vrhunsko pričesko. Če pa ste v časovni stiski, lase pri lasišču popršite s suhim šamponom. Ta pomaga vpiti odvečne maščobe in bo lasem dal večji volumen.

Hitro si pripravite ličila

Ne utegnete počakati, da se izdelki za nego kože ali ličila posušijo? Pomagajte si s sušilnikom. Temperaturo nastavite na hladno in popihajte po koži. Naneseni izdelki se bodo hitro posušili in lahko boste nadaljevali z naslednjim jutranjim lepotnim korakom. Ta nasvet mi je še posebno všeč, saj zjutraj potrebujem izdelke za nego kože ne glede na vse. Zadnje, kar želim storiti, pa je preskočiti nego z dragocenim serumom ali vlažilnim losjonom le tako, ker mi zmanjkuje časa..

Pospravite kotiček za lepotno nego

Številni imamo preveč izdelkov za lepotno nego. Kadar imate veliko časa, jih je zabavno preizkušati. Toda, ko se mudi, lahko nered v tem kotičku potrati predragoceni čas vaši jutranji rutini. Če imate izdelke, ki jih ne uporabljate redno, jih pospravite. Ohranite pa izdelke, ki jih uporabljate vsak dan, da bodo zlahka dostopni. Če veste, da se vam bo zjutraj mudilo, razporedite izdelke za nego kože in kozmetiko po vrsti, kot jih boste uporabili. Z vsem, kar je na dosegu roke, ne boste izgubljali časa za iskanje stvari.

Razmislite o večnamenskosti

Izbirajte izdelke, kot so hidratantni čistilni losjon, tonirani vlažilni losjon, korektor za zakrivanje zabuhlosti, izdelek za lica za več namenov (vse v enem), barvilo za ustnice in oči, obarvan balzam za ustnice in tako naprej. Številni moški obvladajo koncept večnamenskosti, pri čemer je priljubljena izbira šampon, balzam in milo za lase v enem.

Sledite trem osnovnim korakom

Če ste v hudi časovni stiski, vendar se morate naličiti, se osredotočite na obrvi, črtalo za oči in trepalnice. To je res tako zelo preprosto. Obrvi lahko na hitro počešete in nanje po potrebi nanesite malo barve. Nanesite črtalo za oči in maskaro na trepalnice, da bodo oči lepše izstopale. Če se boste osredotočili na te tri osnovne korake, lahko v nekaj sekundah utegnete nanesti še malo balzama na ustnice ali celo rdečila na lica. Nihče ne bo vedel, da se se borili s časom..

 

sl-SI | 15. 05. 2021 16:46:34 | Zus2phlsb000000