Lepotna knjižica Jacquie Cater

Print
Spring_clean100x100

Jacquiejini nasveti, ki jim lahko zlahka sledite, bodo pripomogli, da boste ohranili zdrav videz kože vse leto.

Preveč delate
Ne gre toliko za to, da bi pretrdo delali, ampak bolj za to, da v pisarni preživite zelo veliko časa. Po vsej verjetnosti ste večinoma v zaprtih prostorih, pri čemer ste ves dan trajno izpostavljeni gretju ali klimatskim napravam. Da vaša koža ne bi bila videti pusta, potrebujete predvsem nekaj prijetnega, svežega, nerecikliranega zraka. Okolje, skupaj z vsakodnevnim stresnim prevozom na delo in domov, sestanki in kratki roki lahko povzročijo, da je vaša koža pustega in dolgočasnega videza. Pomembno je torej, da svoji koži (in sebi) privoščite zelo potreben odmor. Pojdite na svež zrak, umaknite se od računalniškega zaslona in poskrbite, da boste na kožo nanesli veliko vlažilnega losjona, da bo ustrezno navlažena in zaščitena.

S čiščenjem do kože zdravega videza

 • Kožo očistite dvakrat na dan: vsako jutro in zvečer pred spanjem, brez izjem. Le zato, ker se vam zdi, da je vaša koža videti čista, še ne pomeni, da je res čista. Možno je, da je prekrita z nevidnimi nečistočami, ki ji lahko škodijo. Odstranite jih.
 • Izogibajte se običajnim milom in izberite raje čistilna sredstva, ki so primerna za kožo na obrazu, nežna in prilagojena vašemu tipu kože.
 • Kože nikoli ne osušite z družinsko ročno brisačo. Če ni čista, lahko na svež in čist obraz prenesete bakterije. Na hitro jo povohajte. Če brisača ne diši kot sveža po pranju, jo nadomestite s čisto brisačo.
 • Kožo vedno spirajte le s toplo vodo, nikoli s preveč hladno ali vročo. Velika temperaturna odstopanja lahko dražijo vašo kožo in ji škodijo.
 • Očistite svojo kožo s pilingom vsak enkrat na teden. Nežno čiščenje s pilingom bo odstranilo odmrle celice na obrazu, to pa vam bo pomagalo do svetlejše in bolj gladke polti. Enako kot čistilno sredstvo tudi piling izberite ustrezen svojemu tipu kože.
 • Občasno si privoščite obrazno nego. Tako kot greste k zobozdravniku očistiti zobe, tako tudi vaša koža potrebuje globinsko čiščenje. Pogostnost obrazne nege je odvisna od tipa kože. Da bi lažje ugotovili, kako pogosto potrebujete globinsko čiščenje kože, se posvetujte s svojo kozmetičarko.
 • Posebej nežno čistite kožo okrog oči. Koža na tem predelu je v primerjavi s celotnim telesom najtanjša. Zato bodite posebej previdni.

  Izdelke nanašajte v pravilnem vrstnem redu
  Vsaka nega se izvaja po korakih, ki jih je treba skrbno upoštevati, da se zagotovijo kar najboljši učinki. Pomembno je, da sledite navodilom, priloženim izdelkom, in izdelke nanašate v vrstnem redu skladno z navodili. Čiščenje je vsekakor vaš prvi korak, sledijo nanosi tonika, serumov in vlažilnega losjona. Če izdelke nanašate v nepravilnem vrstnem redu, tvegate, da se pojavijo negativni učinki ali da morebiti ne bo nikakršnega pozitivnega učinka. Na primer, serumi zmorejo prodirati globlje v kožo kot vlažilni losjon. Zato je treba serume nanesti pred vlažilnim losjonom. Če serum nanesete po vlažilnem losjonu, ne bo zmogel prodirati v globino in ne bo takšnih učinkov, kot bi lahko bili. Ne nege ne nanašate v ustreznem zaporedju, lahko tvegate celo negativno reakcijo kože. Da bi torej imeli kar najlepšo kožo, nego nanašajte skladno s priporočili.

  Ko se boste naslednjič pogledali v ogledalo in ne boste najbolj zadovoljni s tem, kar vidite v odsevu, se spomnite na teh pet preprostih korakov. Poskusite in opazujte, ali vidite, kakšno spremembo. Vaša koža potrebuje vašo nego, da bo lahko še naprej skrbela za vas. Ne pozabite, najbolj zdrava koža je vedno najlepša.

  Ne zanemarite svoje prehrane
  Če kaj, potem nas večina ve, kako pomembna je zdrava prehrana. Ustrezna prehrana prinaša koristi za celotno telo, prav zaradi nje smo lahko videti odlično in se tako tudi počutimo. Vaša koža je neposredno ogledalo vsega, kar se dogaja v vašem telesu. Če ne uživate ustrezne prehrane, se bodo negativne posledice pokazale prav na koži. Vaša polt bo izgubila zdrav sijaj, za katerega si vsi tako močno prizadevamo. Vse, kar vnašate v svoje telo, lahko vpliva na videz kože. Naslednjič, ko boste preživeli nadvse zabaven vikend in pri tem morda malo preveč spili ali pokadili, se naslednje jutro zazrite v ogledalo in si temeljito oglejte svoje telo. Zagotovo boste opazili precejšnjo razliko v videzu svoje kože.

  Prispevek lepotne strokovnjakinje Jacquie Carter Jacquie je direktorica oddelka za zunanjo prehrano pri Herbalifu.

  sl-SI | 15. 05. 2021 18:18:18 | Zus2phlsb000000