Brezčasna lepota: kako do popolnega videza ne glede na leta

Print
Ageless beauty: how to look your best at every age

Koža se z leti spreminja – hkrati z njo pa bi se morala spreminjati tudi vaša vsakodnevna nega kože! Tu je nekaj mojih hitrih nasvetov, ki vam bodo pomagali do popolnega videza ne glede na starost.

Nega kože pri dvajsetih:

Če še niste uvedli lepotne nege, je zdaj čas za to! Pomembno je, da se že zgodaj navadite na ustrezno vsakodnevno nego kože, saj vam bo to pomagalo, da boste za svoja leta videti kar najbolje.

Morda opažate, da se vaša koža spreminja, saj zapuščate najstniško obdobje, doživljate lahko tudi hormonske spremembe. Vaša koža se bo spreminjala vse do vašega tridesetega leta, zato si vzemite čas, da ugotovite, kateri tip kože imate, in ustrezno prilagodite njeno vsakodnevno nego.

Pomaga lahko tudi nekaj preprostih sprememb v načinu življenja. Ponočevanje in pretirano izpostavljanje soncu lahko vplivata na videz kože. Če tega še ne počnete, si vsak dan nanesite kremo za zaščito pred UV-žarki, saj bo tako vaša koža lažje ostala elastična in mehka. In čeprav vas mika, da bi žurirali pozno v noč, poskusite omejiti ponočevanje, da boste čez dan videti kar najbolje.

Nega kože pri tridesetih:

To je čas, ko lahko začnete opažati znake staranja. Vaša koža začne izgubljati kolagen in elastin, na obrazu pa vam lahko začnejo nastajati prve gubice. V vsakodnevno nego kože boste morda morali vključiti več vlažilnih izdelkov.

Pogosto začnete opažati znake staranja tudi okrog oči. Pri teh letih bi morali razmisliti o tem, da bi se pri vsakodnevni negi kože posebej posvetili tudi predelu okrog oči.Bi radi hiter nasvet, kako preprečiti nastajanje smejalnih gubic? Nosite velika sončna očala! Zagovarjam načelo, da večja ko so, bolje je. Če izberete sončna očala z zaščito pred UVA- in UVB-žarki, boste tako pokrili in pred soncem zaščitili še več obraza. Najboljša stvar pri sončnih očalih pa je, da zmanjšujejo verjetnost pripiranja oči. Pripiranje oči ni videti lepo, zato si zunaj ali med vožnjo nadenite sončna očala, saj tako lahko upočasnite nastajanje gubic okrog oči.

Bi radi hiter nasvet, kako preprečiti nastajanje smejalnih gubic? Nosite velika sončna očala! Zagovarjam načelo, da večja ko so, bolje je. Če izberete sončna očala z zaščito pred UVA- in UVB-žarki, boste tako pokrili in pred soncem zaščitili še več obraza. Najboljša stvar pri sončnih očalih pa je, da zmanjšujejo verjetnost pripiranja oči. Pripiranje oči ni videti lepo, zato si zunaj ali med vožnjo nadenite sončna očala, saj tako lahko upočasnite nastajanje gubic okrog oči.

Nega kože pri štiridesetih:

Pri štiridesetih se ženske zelo pogosto pritožujejo nad neenakomerno obarvanostjo kože. Vzrok za to je lahko preveč ur, preživetih na soncu, kar povzroči nastanek starostnih peg (zato vztrajajte z vsakodnevno uporabo kreme z zaščito pred UV-žarki!). Lahko je tudi posledica nosečnosti, ki pri nekaterih ženskah povzroči nastanek melazme (tako imenovane nosečniške maske).

Druge hormonske spremembe v teh letih in morebitni začetek menopavze lahko povzročijo, da se začnete spraševati, kam je izginila vaša mladostniška polt. To je pravi čas za obisk dermatologa, ki vam bo svetoval in vam predlagal možne rešitve za vaše spremembe na koži, da boste videti in se boste počutili kar najbolje.Številne ženske pri štiridesetih so prepričane, da je njihova vsakodnevna nega kože zacementirana, zato se težko sprijaznijo s tem, da jo bo morda treba prilagoditi in izpopolniti. Na srečo se že majhne spremembe obrestujejo, zato boste morda potrebovali samo nekaj izboljšav, da boste imeli svojo kožo spet pod nadzorom.

Številne ženske pri štiridesetih so prepričane, da je njihova vsakodnevna nega kože zacementirana, zato se težko sprijaznijo s tem, da jo bo morda treba prilagoditi in izpopolniti. Na srečo se že majhne spremembe obrestujejo, zato boste morda potrebovali samo nekaj izboljšav, da boste imeli svojo kožo spet pod nadzorom.

Nega kože pri petdesetih – in naprej:

Ključnega pomena za nego kože med staranjem je vlaženje! Ko pridete v petdeseta leta, koža izgublja elastičnost in lahko opazite prve znake povešanja. Čeprav časa ne morete zavrteti nazaj, lahko preprečite, da bi se koža (in vi) izsušila!

Dobro je tudi, da prevetrite svojo kozmetiko. Če se že več desetletij ličite enako, potem je verjetno čas, da osvežite svoj slog. Številne ženske se pritožujejo, da se njihove oči zdijo manjše, zato skrbno premislite o ličenju oči. Čeprav je maskara sijajen pripomoček, boste močan črni odtenek morda raje zamenjali za mehkejšo rjavo in svoje oči poudarili manj izrazito. Ne pozabite pa tudi na moje ljube kodralnike za trepalnice – ko se vam zdi, da je vse brezupno, lahko naredijo čudež!

Staranja ne moremo zaustaviti, lahko pa se staramo dostojanstveni in lepi. Če bi obstajal vrelec mladosti, bi bil verjetno povezan z naravnanostjo. Če se boste počutili lepi, se bo ta samozavest pokazala na vašem videzu – ne glede na starost!

Jacquie Carter, strokovnjakinja za lepoto. Jacquie je Herbalifova direktorica za zunanjo prehrano.

sl-SI | 15. 05. 2021 17:29:16 | Zus2phlsb000001