7 lepotnih nasvetov za poletje

Print
7_Summer_Beauty_Tips

 

Pazite, kako dolgo ste na prostem
Ko ste daljši čas na prostem, poskrbite, da se še pravočasno umaknete v senco. Obraz zaščitite s sončnimi očali in klobučkom, ob sem se navadite vsak dan nanesti sredstvo za zaščito pred UV-žarki. Te pomembne navade naj z vami ostanejo vse leto.

 

Pazite, kako dolgo ste na prostem

Ko ste daljši čas na prostem, poskrbite, da se še pravočasno umaknete v senco. Obraz zaščitite s sončnimi očali in klobučkom, ob sem se navadite vsak dan nanesti sredstvo za zaščito pred UV-žarki. Te pomembne navade naj z vami ostanejo vse leto.

Bodite ustvarjali s svojo pričesko

Dolgi lasje, ki segajo po vratu, lahko povzročijo, da se vaša telesna temperatura zviša za stopinjo ali dve. Odličen način, da ostanete ohlajeni, so krajši lasje. Če imate raje daljše lase, pa te dvignite, na primer v figo ali v razne različice klasične kite.

Izkoristite svoj hladilnik

Hladilnik ni nujno le za ohlajanje hrane. Poleti v njem shranite tudi vlažilni losjon in pršilo za telo. Ko boste razkošno nanesli hladen izdelek, se boste takoj počutili ohlajeni. Vlažilni losjon lahko v hladilniku hranite tudi pozimi.

Z ledom hladite akupresurne točke

Hitra pomoč, ki zares pomaga: ledeno hladen napite ali ledeno kocko pritisnite na zapestje ali vrat. Hlad na teh dveh točkah, kjer se meri srčni utrip, vam lahko pomaga do splošnega občutka hladnosti, ko je zelo hudo vroče. Če boste stalno ohlajeni, bo manj verjetnosti, da bi se vam ličila razmazala po obrazu.

Uporabite sprej z morsko soljo

Poživite svoje lase in ohranite lasišče suho s sprejem z morsko soljo. Ta deluje kot naravno sredstvo za stiliranje, lasje pa bodo valoviti in bolj polnega videza. Sprej z morsko soljo je na voljo v raznih trgovinah z lepotnimi pripomočki, lahko pa ga pripravite tudi doma.

Poškropite svoj obraz

Za hitro ohladitev po tem, ko ste bili ves dan na soncu, se osvežite z razpršilom za obraz. Pomagal vam bo do takojšnje ohladitve in počutili se boste osveženi. Za še prijetnejšo izkušnjo izberite svoj najljubši vonj, na primer meto, zelišča ali sivko in takoj se boste počutili osveženi.

Skrbno izbirajte kozmetična sredstva

Pri ličilih izberite zabrisan videz, ki ga dosežete brez posebnega truda. Skladno z lepotnimi trendi za poletje bodite varčnejši pri ličilih za oči, če pa želite bolj glamurozen videz, uporabite svinčnik za oči in senčila za oči, ki omogočajo mehkejše in zabrisane linije. Učinek matirane šminke je na orošeni poletni koži odlično videti, zato izberite raje matirano šminko, ki bo obstala bolj suha in daljši čas kot kremna šminka. Ko nanesete vsa ličila, uporabite sprej za utrditev ličil, da dokončate svoj videz, poleg tega bodo ličila obstojnejša. Z vsemi temi načini za osvežitev ostanite ohlajeni in zbrani, ljudje se bodo čudili, kaj je vaša skrivnost, in vas občudovali, kako dobro vam gre.


sl-SI | 15. 05. 2021 17:00:54 | Zus2phlsg000000