7 nasvetov, kako s čiščenjem kože do bolj zdrave kože

Print
7_face_cleansing_tips100x92

Kožo očistite dvakrat na dan: vsako jutro in zvečer pred spanjem, brez izjem. Le zato, ker se vam zdi, da je vaša koža videti čista, še ne pomeni, da je res čista. Možno je, da je prekrita z nevidnimi nečistočami, ki ji lahko škodijo. Odstranite jih.
Izogibajte se običajnim milom in izberite raje čistilna sredstva, ki so primerna za kožo na obrazu, nežna in prilagojena vašemu tipu kože.
Kože nikoli ne osušite z družinsko ročno brisačo. Če ni čista, lahko na svež in čist obraz prenesete bakterije. Na hitro jo povohajte. Če brisača ne diši kot sveža po pranju, jo nadomestite s čisto brisačo.
• Kožo vedno spirajte le s toplo vodo, nikoli s preveč hladno ali vročo. Velika temperaturna odstopanja lahko dražijo vašo kožo in ji škodijo.
• Očistite svojo kožo s pilingom vsaj enkrat na teden. Nežno čiščenje s pilingom bo odstranilo odmrle celice na obrazu, to pa vam bo pomagalo do svetlejše in bolj gladke polti. Enako kot čistilno sredstvo tudi piling izberite ustrezen svojemu tipu kože.
Občasno si privoščite obrazno nego. Tako kot greste k zobozdravniku očistiti zobe, tako tudi vaša koža potrebuje globinsko čiščenje. Pogostnost obrazne nege je odvisna od tipa kože. Da bi lažje ugotovili, kako pogosto potrebujete globinsko čiščenje kože, se posvetujte s svojo kozmetičarko.
• Posebej nežno čistite kožo okrog oči. Koža na tem predelu je v primerjavi s celotnim telesom najtanjša plast kože. Zato bodite posebej previdni.

Ali ste že do zdaj sledili tem nasvetom? Dobro. Vsi smo zelo zaposleni in včasih prezremo najpreprostejše stvari, čist obraz in čista koža pa vam bosta vsekakor izboljšala samozavest.


sl-SI | 15. 05. 2021 17:49:00 | Zus2phlsg000001