4 preprosti nasveti za nego moške kože med poletjem

Print
4_Simple_Steps_Keep_Men_Skin_Healthy

Vemo, da niso le filmske zvezde tiste, ki želijo imeti popolno poletno kožo. Tudi moški se pogledajo v ogledalo in včasih vidijo kaj takega, kar želijo spremeniti, kar pa je lahko ob zelo raznovrstni ponudbi na trgu pravi izziv. Dejansko sploh ne potrebujete sto izdelkov, da bi imeli poleti lepo kožo. Potrebujete osnove: te lahko vključujejo izdelek za odstranjevanje dlak na obrazu, izdelek, ki ne diši po rožicah, a vseeno pomaga ublažiti videz gub in nekaj za odstranjevanje odvečnih maščob.

Večina zadev z moško kožo se nanaša na obrazne dlake. Začne se lahko že s tem, kaj uporabljajo za britje in s čim negujejo kožo po britju. Izbirajte izdelke, ki vsebujejo osvežilne sestavine, na primer olje pomaranč, grenivk ali drugih agrumov. Po britju uporabljajte izdelek, ki ne vsebuje alkohola. Na trgu so na voljo številni odlični toniki, ki ne vsebujejo alkohola in so za lažjo uporabo na voljo kot razpršilo. Pomagajo zagotavljati hidracijo, in to brez draženja kože po britju.

Rožice so odlično darilo, nihče pa ne želi dišati kot rože. Vlažilni losjon s sladkim pridihom lahko včasih moške odvrne od tega, da bi ustrezno poskrbeli za hidracijo svoje kože. Izberite vlažilni losjon, ki bo zagotovil hidracijo kože in dodatne koristi, na primer zaščitni faktor in antioksidante. Te lastnosti izdelka bodo ohranile vašo kožo mehko in ji zagotovile hidracijo, kar pomeni manj vidne gubice in gube. Dnevni zaščitni faktor bo zagotovil zaščito pred UVA- ali UVB-žarki in s tem prepreči prezgodnje staranje kože.

Obvezna je uporaba pravega čistilnega sredstva, tonika in vlažilnega losjona ter tedenske maske. Uporaba obrazne maske enkrat ali dvakrat na teden lahko pomaga pri odstranjevanju odvečne kožne maščobe in nečistoč. Izberite izdelke s sestavinami, kot so bentonitna glina, ki je znana po svoji izjemni zmožnosti odstranjevanja nečistoč in absorbiranja odvečne kožne maščobe. Tedenska uporaba maske lahko pomaga uravnavati nastanek kožne maščobe. Masko lahko na kožo nanesete po teku, vadbi ali med spletnim plačevanjem računov.

V poletnih mesecih pa bosta uporaba ustreznega čistilnega sredstva, tonika brez alkohola, vlažilnega losjona z zaščitnim faktorjem in tedenska nega z masko pripomogli, da bo vaša koža videti sveža in zdrava. Če ne veste, kako začeti, nikar ne odlašajte in povprašajte za nasvet. Poleg tega prisluhnite nasvetu dermatologa glede tega, kaj je najboljše za vašo kožo. Vaša koža je prvo, kar ljudje opazijo na vas, in za prvi vtis imate na voljo le eno priložnost. Letos poleti ali kadar koli čez vse leto se torej odločite za naložbo v nego svoje kože. Traja le nekaj minut, vi pa si to zaslužite!

sl-SI | 15. 05. 2021 17:33:08 | Zus2phlsg000001